Dansk design - en branche værd at investere i

Dansk Design - en branche med historisk vækst
 

Danmark er verdenskendt for innovation og design. Det gælder både indenfor intelligentdesign, medicinaldesign, men i særdeleshed også indenfor møbel og interiør design. 

De fleste kender de anerkendte danske designere og arkitekter fra 60erne, der satte Danmark på verdenskortet under det, der sidenhen er blevet betegnelsen Danish Modern; Arne Jacobsen, Finn Juhl, Kaare Klint, Børge Mogensen og Louis Poulsen blot for at nævne et par af de helst store spillere. Men den stærke designtradition og dens unikke måde at tilgå design på er fortsat aktuel i dag. 

Markedet indenfor dansk møbel- og interiørdesign boomer, og de fleste virksomheder ynder stor succes både nationalt og internationalt. Dansk design er og bliver en stærk eksportvare, og branchen omsætter for store summer. I 2022 omsatte designinteriør for 5,469 milliarder euro og eksporterede for 3,025 milliarder euro. Fritz Hansen omsatte alene for 860 millioner danske kroner i 2022. 

Designs popularitet kommer til udtryk både i forbrugerens interesse, men ses også ved den store interesse for opkøb af danske brands af store internationale aktører. Som eksempel kan nævnes Muuto, der i 2017 blev solgt til amerikanske Knoll for 1,9 milliarder danske kroner, og George Jensen der i år (2023) blev solgt til den finske koncern Fiskars Group for 1,1 milliarder danske kroner. 

Det er ikke svært at få øje på, at danske design virksomheder og branchen generelt er værd at investere i. 

 

 

Invester i dansk design med Dansk Design Invest

Imens den danske design kulturarv har groet sig fast i bevidstheden hos mennesker og virksomheder rundt omkring i verden, viser der sig også en ny tendens indenfor branchen, nemlig en interesse og ikke mindst et behov for at skabe bæredygtige og socialt ansvarlige produkter.

Klima, grøn energi, økologi og cirkulær økonomi har længe været på alles læber, og branchen som helhed har for alvor sat turbo på, i kampen om at skabe produkter, der tilgodeser klimaaftrykket og forbrugeradfærden både i dag og i fremtiden. Designere og aktører indenfor branchen er i højere og højere grad formålsdrevne og opbygger deres forretningsstrategi ud fra en cirkulær, bæredygtig og social ansvarlig tankegang. 

Dansk Design Invest er stiftet for at styrke de designere og virksomheder, som kæmper for en bedre verden både socialt og klimaorienteret. Med vores stærke brancheerfaring og netværk tager vi en aktiv rolle for at sikre beslutningstagning og den kommercielle succes. Forankret i godt købmandskab investerer og udvikler vi branchens danske design og consumer brands. Dansk Design Invest består allerede i dag af 15 virksomheder i porteføljen, hvoraf de fleste er ‘born sustainable’ og har en bæredygtig økonomi. 

Med Dansk Design Invest ønsker vi at gøre verden til et bedre sted at leve for vores unges fremtid. Vi respekterer den danske kulturarv og vil gerne gøre en forskel, hjælpe og udvikle nye lovende designere og virksomheder. 

Lyder det interessant, så kan du læse mere om risiko, afkast, vores portefølje, fordele og øvrige planer vedrørende Dansk Design Invest i vores projektmateriale, hvor du også kan blive medejer og en del af vores mission.

Forrige
Forrige

Fremtiden for danske design- og livsstilsprodukter – udfordringer og muligheder

Næste
Næste

Danske design – en ny og alternativ måde at tænke investeringer